led

L'ASSOCIACIÓ

HISTÒRIA

2008

ORÍGENS
El 2008, en un acte de commemoració del 125è aniversari del naixement de Joan Manén organitzat per l'Associació musical de mestres directors de Barcelona, diversos músics interessats en la figura del compositor i violinista van establir contacte. Després de nombroses trobades van prendre consciència de la necessitat que tenien per intercanviar informació i constituir-se com a entitat per desenvolupar un projecte comú de recerca i organització d'activitats que posessin en valor la música de Joan Manén.

2010

CONSTITUCIÓ
El setembre de 2010 es va constituir l'Associació com a entitat sense ànim de lucre amb el nº44368 en el registre de la Generalitat de Catalunya i el 10 de febrer de 2011, es va celebrar la presentació oficial de l'entitat a l'Ateneu Barcelonès en la que es van interpretar diverses obres de Joan Manén. Aquell mateix any l'Associació va publicar el primer disc amb la integral de les sardanes de Joan Manén editat per Músics per la Cobla, va commemorar el 40è aniversari de la mort del compositor amb un concert de sardanes al Patí del Museu Marés de Barcelona i va organitzar una conferència-concert sobre la Fantasia-Sonata per a guitarra.

2012

CICLE DE MÚSICA CATALANA
El 2012 es va inaugurar el 1r Cicle de música catalana Joan Manén a l'Ateneu Barcelonès amb un recital en que dotze violinistes van interpretar obres de Joan Manén. Com que des dels inicis l'objectiu del Cicle era difondre música catalana de qualitat del passat i del present, anant molt més enllà de l'obra de Joan Manén, l'Associació va prendre la decisió d'incloure en els seus estatuts la voluntat de difusió del patrimoni musical català donant una visió àmplia a la seva tasca. Des d'aleshores Joan Manén esdevindria el motor i la figura emblemàtica sobre la qual es desenvoluparia aquest nou projecte.

2013

EVOLUCIÓ
Des del 2012 l'Associació ha dut a terme una feina ingent i intensa en el camp de la recuperació i difusió de compositors catalans organitzant anualment el Cicle de música catalana Joan Manén que posteriorment passaria a anomenar-se “ELS TEUS CLÀSSICS Cicle de concerts”, publicant la Col·lecció Joan Manén formada per diversos volums dedicats a l'obra de cambra i simfònica del compositor, editant partitures de diversos autors, realitzant conferències arreu de Catalunya, impulsant l'enregistrament d'obres de compositors catalans recuperats per l'Associació, produint dos documentals entorn la figura de Joan Manén (“Joan Manén, el geni oblidat” i “Joan Manén. Variacions sense tema”), col·laborant amb altres entitats en l'organització de concerts, etc...
La voluntat de l'Associació sempre ha estat la d'unir esforços amb altres entitats per poder desenvolupar un projecte ferm, arrelat al teixit cultural del país. Per aquest motiu al llarg dels anys ha establert convenis de col·laboració amb més de vuitanta entitats diferents.

ACTUALMENT

ENTITAT DE REFERÈNCIA
Actualment l'Associació és una entitat de referència que aglutina i dona impuls al sector musical dedicat al camp de la difusió de la música catalana i al llarg de l'any organitza nombroses activitats per posar en valor el patrimoni musical del nostre país.
SEGUEIX-NOS A