#066

Xavier Pagès Corella
(Sant Pere de Ribes, 1971- )

Alternant els estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i al Conservatori Superior de Música del Liceu es va graduar en piano amb Margarita Serrat i Montserrat Almirall, en composició amb Salvador Pueyo i en direcció d'orquestra amb Albert Argudo. Va ampliar els estudis de direcció al Conservatori de Viena. L'any 2005 va guanyar la plaça de director assistent de Salvador Mas i Manel Valdivieso a la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. El 2008 va conèixer a Joan Guinjoan, qui esdevingué un dels seus principals mentors. Paral·lelament a la seva formació musical es va graduar en Enginyeria Industrial, amb un projecte sobre un mètode d'afinació de pianos assistida per ordinador.

Ha actuat a auditoris i festivals com L'Auditori de Barcelona, el Palau de la Música, l'Auditorio Manuel de Falla, el Grec Festival de Barcelona, el Festival Castell de Peralada, el Festival d'Òpera de Butxaca i Noves Creacions de Barcelona, i el Festival Pau Casals.

Ha dirigit, entre d'altres, l'Orquestra Ciutat de Granada, l'Orquestra Camerata Musicae, l'Orquestra Camerata XXI. En l'àmbit internacional destaca el seu debut a Amèrica amb l'Orquestra Filharmònica de Mendoza (Argentina) i la direcció de formacions com l'Orquestra Simfònica Sinaloa de les Arts (Mèxic). També ha dirigit grups especialitzats en el repertori contemporani com el Barcelona 216, el Grup 21, el Sitges 94 i el Barcelona Modern Ensemble del qual n'és director titular des de 2017. Entre 2004 i 2009 ha estat director titular de la Cobla Sant Jordi. En l'àmbit pedagògic destaca la seva col·laboració als concerts de l'Acadèmia de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) entre moltes altres. Des de 2015 és professor del Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, on imparteix diverses assignatures relacionades amb la direcció i la composició.

Ha obtingut diversos premis de composició. La seva música ha estat interpretada per formacions com la Orquesta Ciudad de Granada, la Sinfónica de Galicia, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l'Orquestra Simfònica Ciutat d'Eivissa, la Knox-Galesburg Symphony (Estats Units), la Oare String Orchestra (Regne Unit) i els grups especialitzats en música contemporània Platypus (Àustria) i l'Ensemble Neoars Sonora.VOLS CONÈIXER MILLOR L'ARTISTA?

Web de Xavier Pagès Corella


OBRES INTERPRETADES

Camí de segons, per a quartet de corda

D'ençà que ella partí (estrena), per a baríton i piano

Comiat (estrena), per a baríton i pianoSEGUEIX-NOS A