#110

Joan Magrané
(Reus, 1988- )

Com a compositor ha esta guanyador, entre d'altres, del Premi Reina Sofia de Composició Musical. Ha estat premiat per Villa Medici (Roma, 2016), ha estat membre de la Casa Velázquez (Madrid, 2017/2018) i compositor resident a La Pedrera (Barcelona, ??2018/2019) i també a Faber (Olot, 2018).

Va iniciar la seva formació musical sota la tutela de Ramon Humet. Posteriorment va estudiar a l'Escola Superior de Música de Catalunya amb Agustí Charles, a la Kunst Universität de Graz amb Beat Furrer i al Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de París amb Stefano Gervasoni. Ha rebut classes magistrals dels compositors Pierre Boulez, Peter Eötvös, George Benjamin, Salvatore Sciarrino entre d'altres

Les seves obres han estat interpretades arreu d'Europa per conjunts instrumentals i solistes com l'Ensemble Intercontemporain, el Quatuor Diotima, el Quartet Gerhard, la BBC Scottish Symphony Orchestra, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya entre altres.

El seu catàleg inclou música de cambra, per a conjunt instrumental, per a orquestra simfònica i per a instruments solistes. El 2014 va estrenar Dido Reloaded al Teatre Lliure, una òpera de cambra escrita a vuit mans.

El 2019 va estrenar al Festival de Peralada l'òpera Diàlegs de Tirant e Carmesina sobre el Tirant lo Blanc de Joanot Martorell.VOLS CONÈIXER MILLOR L'ARTISTA?

Web de Joan Magrané

Partitures a Editions Durand


OBRES INTERPRETADES

La vida interior dels animals, per a 2 pianosSEGUEIX-NOS A