#064

Jaume Torrent
(Barcelona, 1953- )

Va iniciar els seus estudis de guitarra amb Gracià Tarragó, deixeble de Miguel Llobet. Ha actuat com a solista d'algunes de les més prestigioses orquestres d'Europa i Amèrica, havent estat dirigit per grans directors com R. Frühbeck de Burgos, Ph. Entremont, E. García Asensio, C. Mansur, H. Pensis, R. Austin Boudreau , M. Natchev, I. Palkin i G. Aykal entre d'altres.

Ha estrenat concerts per a guitarra i orquestra d'importants compositors com Jordi Cervelló i Xavier Benguerel. Va gravar la integral de l'obra per a guitarra d'Heitor Vila-Llops, l'obra de Gracià Tarragó.

És posseïdor del Premi Golden Fortune 2004 (Ucraïna) en reconeixement a la qualitat i popularitat de la seva trajectòria artística. Al març del 2012 va actuar com a solista dels seus 4 concerts per a guitarra i orquestra en el marc del Festival Internacional "Prospectives XXIIè siècle" de Perpignan (França) amb l'Orchestre Perpignan Mediterranée dirigida per D. Tosi. L'octubre del mateix any va gravar el seu Concert per a guitarra i orquestra simfònica "Concert de Rialp" amb l'orquestra Philharmonia de Gdansk dirigida per Ernst van Tiel.

Ha estat professor de guitarra i director del Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. És autor d'un extens catàleg d'obres de cambra, simfòniques i per a guitarra sola. Un tractament personal de la tonalitat i de les funcions harmòniques en convivència amb noves sonoritats procedents de tècniques no convencionals, fan que el seu discurs com a compositor sigui un fidel reflex del món actual, explicat des d'un llenguatge expressiu en què el missatge musical està en renovació permanent.VOLS CONÈIXER MILLOR L'ARTISTA?

Web de Jaume Torrent

Partitures a Boileau

Partitures a Clivis


OBRES INTERPRETADES

Suite "Nits d'estiu", per a guitarraSEGUEIX-NOS A