#103

Francisco Fleta Polo
(Barcelona, 1931- )

Va néixer a Barcelona el 1931, descendent d'una important família de lutiers aragonesos, constructors de guitarres i instruments de corda.

Estudià al Conservatori Superior Municipal de Música d’aquesta mateixa ciutat, centre en el qual obtingué els títols Superiors de Violí, Viola i Trompeta a més dels estudis de composició i direcció d’orquestra.

Com a intèrpret de viola formà part de les orquestres Simfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona (1961-64), i Sinfónica de RTVE de Madrid (1965-69) i a la Ciutat de Barcelona (des del 1970). Obtingué la plaça de catedràtic de Viola al Conservatori Superior de Barcelona.

El seu catàleg és molt extens i consta d’obres per a diversos instruments i formacions instrumentals que han estat interpretades per diverses generacions d’alumnes, obres fetes a la mida dels estudiants. Consta també de diverses obres per a orquestra entre les quals hi ha quatre simfonies; la segona i la tercera estrenades per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i la quarta per la Banda Municipal de la mateixa ciutat. La seva Sonata per a Viola op. 62 va ser escollida i interpretada al Congrés Internacional de Viola a l’estat d’Illinois (USA). Com a pedagog ha elaborat un complert mètode pràctic per a Viola i Violí.VOLS CONÈIXER MILLOR L'ARTISTA?

Partitures a Clivis


OBRES INTERPRETADES

Hasta el sauce besa, per a veu i pianoSEGUEIX-NOS A