La Fundació SGAE amb l’Any Joan Manén

NOTÍCIES

14-07-2021

La Fundació SGAE amb l’Any Joan ManénL’entitat se suma i col·labora en els actes de l’Associació Joan Manén que commemoren el 50è aniversari de la mort del compositor i violinista català

La Fundació SGAE, per mitjà del Consell Territorial de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) a Catalunya, compromesa amb la promoció i difusió del repertori musical que és també patrimoni universal, se suma i col·labora amb l’Any Joan Manén aquest 2021. La celebració engloba un seguit d’actes organitzats per l’Associació Joan Manén per commemorar el 50è aniversari de la mort de Joan Manén i Planas (1883-1971). Compositor i violinista, va ser un dels músics catalans més rellevants del segle XX.

El president del Consell Territorial de la SGAE a Catalunya, Joan Vives, i el president de l’Associació Joan Manén, Daniel Blanch, van mantenir una trobada el passat dilluns 12 de juliol a la seu de la SGAE a Catalunya, a la qual també hi va assistir el director de la SGAE a Catalunya i Balears, Ramon Muntaner.

L’Associació Joan Manén té com a objectiu posar en valor aquest compositor, el seu llegat musical i consolidar-ne la seva figura de manera que el seu repertori es programi de manera habitual i es refermi com un del referents interpretatius del país.

Enguany, 13 anys després de la tasca que va iniciar l’entitat de reconeixement, concerts, enregistraments, documentals i conferències sobre Manén, queda palès que va ser un autor amb una reconeguda trajectòria internacional que el situa entre els grans músics catalans de la història.

L’Any Joan Manén se celebra fins al desembre i hi ha programat un cicle de sis concerts amb repertori íntegre d’autors catalans com Xavier Montsalvatge, Eduard Toldrà, Frederic Mompou o Robert Gerhard, entre d’altres; dues exposicions conferències i presentacions de discos, així com la inauguració de dos llocs webs, un sobre el músic i l’altre dedicat als intèrprets històrics catalans.


SEGUEIX-NOS A