1r Cicle de conferències “Intèrprets Catalans Històrics”

NOTÍCIES

03-07-2022

1r Cicle de conferències “Intèrprets Catalans Històrics”El proper dijous 14 de juliol s'inaugurarà el 1r cicle de conferències “Intèrprets Catalans Històrics” impulsat per l'Associació Joan Manén. L'objectiu d'aquest cicle és donar a conèixer el projecte dedicat a recuperar la memòria dels intèrprets catalans més importants del passat desenvolupat per l'entitat des del 2021 a través del web www.interpretscatalanshistorics.com. Aquest web és possible gràcies a un gran nombre de persones i institucions que han col·laborat en desenvolupar treballs exhaustius de recerca i abastir-lo de biografies i material audiovisual que donen nova llum a la trajectòria artística de cada un dels intèrprets. El web compta actualment amb 68 intèrprets i s’aniran incorporant poc a poc intèrprets de qualsevol àmbit instrumental.

El 1r cicle estarà format per tres conferències que tindran lloc entre el juliol i novembre al MUHBA Vil·la Joana, a l’Institut d'Estudis Nord-Americans i a la Biblioteca de Catalunya. La primera de les conferències que tindrà lloc a Vil·la Joana el proper 14 de juliol a les 19 h portarà per títol “Manuel Utor, de Musclaire al Liceu. Història d'un tenor i un temps” i anirà a càrrec de Miquel Pérez García, coordinador i redactor de la secció de cant del projecte Intèrprets Catalans Històrics. Aquesta primera conferència versarà sobre una de les figures més carismàtiques i mítiques de la història del cant a Catalunya, el tenor Manuel Utor; un artista del qual fins fa ben poc només se'n tenia informació esbiaixada de la seva verdadera trajectòria vital i artística. Miquel Pérez, redactor de la primera biografia rigorosa d'aquest artista fruit d'una amplia recerca, oferirà una conferència molt atractiva que ens endinsarà en la fascinant trajectòria d'El Musclaire.

Les següents conferències estaran dedicades al violoncel·lista Antoni Sala i al pianista Isaac Albéniz i aniran a càrrec de l'investigador Josep Maria Rebés i del pianista i musicòleg Lluís Rodríguez Salvà, respectivament.

L'entrada a tots les conferències és gratuïta i cal confirmar l'assistència a comunicacio@joanmanen.cat


SEGUEIX-NOS A