“Esclat d´amor”, la integral de les cançons de Joan Manén en disc

NOTÍCIES

25 DE MAIG 2020

“Esclat d´amor”, la integral de les cançons de Joan Manén en discL'Associació Joan Manén acaba de treure al mercat el sisè disc de la Col·lecció Joan Manén titulat “Esclat d'amor”, un enregistrament que inclou les cançons per a veu i piano de Joan Manén interpretades per la soprano Júlia Farrés-Llongueras, el tenor David Alegret, i el pianista Daniel Blanch. El disc, produït per l'Associació i editat per La mà de guido, va ser enregistrat al Teatre-Auditori de Llinars del Vallès el juliol del 2019.

Les vint-i-dues cançons de Joan Manén van ser escrites sobre poesies en català, espanyol i alemany de poetes com Elsa-Laura i Ernst Wolzogen, Louis Zacharias, Margarete von Schuch, Tomàs Garcés, Luis Doreste o el mateix autor. Són obres d'estil molt heterogeni, amb influències variades però amb un denominador comú: totes mostren una gran originalitat harmònica i una perfecta fusió entre paraula i música, de manera que suposen una aportació molt significativa al gènere de la cançó durant la primera meitat de segle XX. Entre els cantants històrics que van contribuir a popularitzar les cançons destaquen la mezzosoprano Conchita Supervia, la soprano Mercè Plantada i el tenor Ludwig Walther.

Aquest disc és una aportació transcendental per la divulgació de l'obra de Joan Manén ja que es tracta del primer enregistrament mundial de les seves cançons i completa d'aquesta manera la integral de les obres per a veu i piano de l'autor. Recordem que la integral s'inicià el 2018 amb l'enregistrament de “Trois chansons” i “Chant de Pâques” incloses en el 5è disc de la col·lecció Joan Manén titulat “Diálogo, Belvedere & Trois chansons”.

El disc es pot adquirir sol·licitant-lo a comunicacio@joanmanen.cat o a través del web de La mà de guido.


SEGUEIX-NOS A