#096

Vicent Costa Nogueras
(Costa- Barcelona, 1919)

Inicià els estudis musicals a l'edat de cinc anys a Tossa de Mar. El 1862, a Barcelona, estudià piano amb Joan Baptista Pujol i composició amb Joan Sariols i Gabriel Balart.

Posteriorment visqué a París, Stuttgart i Londres. Rebé lliçons de Hans von Bulow i Georg Jean Pfeiffer. Probablement també va rebre consells de Franz Liszt.

Després d’una temporada exitosa de concerts a Madrid, es traslladà a Barcelona on donà recitals a l’Exposició Universal de 1888 i on posteriorment fou professor de piano del Conservatori del Liceu i de l’Escola Municipal de Música. Va compondre molta obra per a piano, instrument en el qual va sobresortir pels seus profunds coneixements, per un alt virtuosisme i pel sentiment amb que impregnava les seves interpretacions. També va escriure òperes, sarsueles, obres simfòniques, obres per a cant i piano, i sardanes. Entre les seves òperes destaquen “Fior di mandorio” i “Inés de Castro” que fou estrenada al Liceu l’any 1905. Va redactar diverses obres pedagògiques per al seu instrument. Com a professor formà a nombrosos músics com Joaquín Zamacois, Josep Barberà i Joaquim Vidal Nunell.VOLS CONÈIXER MILLOR L'ARTISTA?

Partitures a la Biblioteca de Catalunya

Partitures a la Biblioteca Nacional de España

Partitures a IMSLP


SEGUEIX-NOS A