#031

Narcís Bonet
(Barcelona, 1933- París, 2019)

Narcís Bonet va fer els seus primers estudis musicals sota el guiatge de Joan Massià, Maria Carbonell, Joan Llongueres i Eduard Toldrà, el qual signà la seva presentació al públic del Palau de la Música Catalana, com a pianista i compositor amb tan sols tretze anys. Treballà més tard amb Emili Pujol i Lluís Maria Millet. L’any 1948, l’Orquestra Simfònica de Mallorca va estrenar la seva primera obra simfònica, La vaca cega.

L’any 1949 es traslladà a París per a completar la seva formació musical amb Nadia Boulanger, i més tard, la direcció d’orquestra amb Igor Markevitch. Va obtenir el 1952 i 1953 el Primer Premi de Composició del “Conservatoire Americain de Fontainebleau” on, anys més tard va succeir com a Director, a la seva mestra Nadia Boulanger. A proposta de Darius Milhaud, va rebre el Premi de Composició de la Fundació Copley de Chicago, l’any 1958.

La seva densa trajectòria musical es manifestà en el camp de la composició, l’acompanyament, la direcció d’orquestra, l'organització, la difusió i la gestió musicals, i particularment l’ensenyament, sense oblidar la seva acció constant al servei de la cultura catalana.

Narcís Bonet va obtenir diversos premis i comandes de composició. Fou President de Joventuts Musicals de Barcelona, representant del Consell Internacional de la Música de l’UNESCO i Director Adjunt de l’École Normale de Musique de Paris.VOLS CONÈIXER MILLOR L'ARTISTA?

Web de Narcís Bonet


OBRES INTERPRETADES

Trois mélodies, per a veu i piano

Amb la dolça i tranquil·la criatura (Diades d'amor 3), per a veu i piano

Dues cançons populars catalanes, per a piano a quatre mans

  El testament d'Amèlia

  El rossinyol

Dotze cançons populars catalanes (selecció- revisió Jaume Torrent) per a guitarra

  La filla del marzant

  El mestre

  El testament d'Amèlia

  La cançó del lladre

  El noi de la mare

  El fill de Rei

  La presó de Lleida

  La pastoretaSEGUEIX-NOS A