#087

Josep Lluís Guzmán
(Sabadell, 1954- Terrassa, 2017)

Compositor i pedagog. Destacà en la producció d'obra coral i per a música de cambra, tot i que també va escriure diverses obres per a orquestra. També fou una personalitat important en la recuperació i harmonització de peces tradicionals catalanes, les quals conformen gran part del seu discurs musical.

Va estudiar flauta travessera, harmonia, contrapunt i fuga al Conservatori Superior de Música de Barcelona i composició i instrumentació al Conservatori Superior de Badalona. Va formar part del Quartet Laietà entre 1976 i 1980. Va començar a exercir com a docent al Conservatori de Sabadell, on fundà l'Orquestra de Cambra d'aquest centre entre els anys 1982 i 1985. Posteriorment, exercí de professor al Conservatori Municipal de Cervera. Va dirigir diversos cors, entre els quals l'Orfeó de Tremp i l'Orfeó Artesenc.

Dins l'àmbit de la creació musical cultivà diverses modalitats, entre les quals destaquen les següents obres: '”Cançó de llaurar” per a orquestra (estrenada per l'Orquestra Ciutat de Barcelona, 1982). “Dos poemes d´E.Dickinson” per a mezzosoprano i conjunt de cambra, “Els camins del sol”, poema simfònic per a gran orquestra (estrenada per l'Orquestra Ciutat de Barcelona, 1990). “Moviment per a un estiu”, ballet per a orquestra de corda (estrenat a l'Auditori de Sant Cugat per l'Orquestra del Conservatori de Cervera, 1992), “Confidències a A. Machado” sobre poema de Pere IV, per a soprano i orquestra (estrenada per l'Orquestra Simfònica del Vallès, 1997). Fou finalista en diversos premis de composició, n'obtingué varis al Ciutat de Reus (1989, 1995 i 1996) i el 1r Premi Catalunya de cant coral (FCEC 1995).VOLS CONÈIXER MILLOR L'ARTISTA?

Partitures a Clivis


OBRES INTERPRETADES

Preludi I, per a piano

Preludi II, per a piano

Camí de cançons (selecció), per a veu i piano

La dida

Lo matí de Sant Joan

La vida de les galeres

Abaixa oh Mort, les tanques!, per a veu i piano

Don Francisco, per a piano sol

Galán, galancillo, per a veu i pianoSEGUEIX-NOS A