#140

Gerard López Boada
(1969- )

Titulat superior pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona en Solfeig, Piano, i Composició i Instrumentació, obté Menció d'Honor de Piano de grau mig, Premis d'Honor de Composició de grau mig i superior, i Premi d’Honor d’Instrumentació de grau superior.

Pel que fa al piano ha treballat principalment amb els mestres Mercè Bastardes, Carme Poch i Luiz de Moura, però també ha rebut classes de Claude Helffer, Nina Svetlanova, Paul Badura-Skoda, Edith Fisher, Michael Davidson, Peter Isher, Aquilles Delle Vigne, Germain Mounier, Joaquin Achúcarro i Stanislav Pochekin; la música de cambra l’ha treballada amb Liliana Maffiotte, Àngel Soler, Manuel Garcia Morante, Xavier Turull, Pere Busquets, Albert Romaní, Enriqueta Tarrés, Meritxell Olaya, Dolors Aldea, Janos Starker, Bernard Lurie, Jack Rosenberg, Alan Branch, Juliette Bisse, Vartan Manoogian i Claude-Henry Joubert; la composició, amb Carles Guinovart i David Padrós, i també ha assistit a cursos de Lleonard Balada, Joan Guinjoan, Jonathan Harvey, José Manuel López, Bryan Ferneyhough, José Téllez, Salvatore Sciarrino i Walter Zimmermann.

És premiat als concursos d’interpretació Concurs de Joves Intèrprets de Vilafranca del Penedès, al Concurs Pio Tur d’Eivissa, al Concurs de Berga, al Concurs Joan Massià, al Pòdium per a grups de cambra a Sant Joan de Vilatorrada, i als concursos de composició Concurs de Composició per a Corals Infantils de Reus (2002, 2004, 2014 i 2016), Premi de composició musical per a joves orquestres Paquita Madriguera d’Igualada (2002, 2003, 2005 i 2014) i al Concurs de composició de música de cambra de Vic (2002), IV Premi de Composició Maria Dolors Calvet i Prats (2014), 1er premi al “IV Premi Ziryab” de composició per a conjunts instrumentals infantils Ciutat de Balaguer (2015 i 2018) i 1r Premi al Concurs de Composició Musical “El Cor Canta” 2019.

Obtè beca amb "Talent Award" per la University of Hartford (Connecticut) on cursa estudis amb Luiz de Moura (piano), James Sellars (anàlisi de música del s.XX) i Imanuel Willheim (estils musicals i estètica) entre d’altres, obtenint els títols d'Artist Diploma i Master en Piano Performance. A més, realitza una intensa activitat cambrística i de repertorista de cantants i de la coral universitària Chamber Singers de la mà de Gerald Mack, a més de recitals com a solista.

És contractat diversos anys com a pianista acompanyant dels cursos de violí, viola i cant, i com a assistent dels professors Luiz de Moura i Carme Poch pel Curs Internacional d'Interpretació Musical de Girona, així com en el Curs de Violí de Ruggiero Ricci a Tarragona, al Curs d'Interpretació Teatral per a Cantants de Magda Puyo i al Curs de Música Espanyola impartit per Isabel Penagos a L’Estudi. Ha participat també amb els grups de música contemporània "Bártok", "Sinfonietta", "Barcelona 216" i "Hartt Contemporary Players", amb el que va grabar "Chanson Dada" de James Sellars, així com amb diverses corals catalanes com la Massa Coral de Terrassa. També ha participat en l'òpera "El gato con botas" de Xavier Montsalvatge sota la direcció de Francesc Guillem i a l'stage del 1995 de la JOSC amb Josep Pons.

Ha realitzat recitals de solista i de cambra per Espanya, França i els Estats Units.

En l’apartat compositiu, ha participat, a través de l'Escola de Música de Gràcia, en el Festival de Música dels Joves Europeus celebrat l’any 1998 a Barcelona, amb la composició i gravació de la cantata infantil "La Força que mou l'Univers". També ha estat estrenat el trio “Variations looking for a theme”, per flauta, clarinet i violoncel, pels solistes de l’OBC al Saló de Cent de Barcelona l’any 1999. Ha estat seleccionat per la JONC l’any 2000 per a participar al 1er Taller de Composició on s’estrena l’obra “Mirroring the mirror”, per a grup instrumental. També s’ha estrenat i gravat “Dialogues”, per a conjunt instrumental, a la Carnegie Mellon University, Pittsburg, gravació que ha format part del recopilatori de música catalana contemporània Avuimúsica 2001 de l’Associació Catalana de Compositors. També ha estat estrenada al 2001 la cantata “El vestit nou de l’emperador”, per cor i orquestra, al Palau de la Música Catalana. Altres obres estrenades arreu són “Arioso e burlesca”, per clarinet, “Quatre cançons eròtiques”, per soprano i piano, “Work in progress”, per piano preparat i cinta, “Signes”, per piano, “Pictures”, per conjunt instrumental i narrador, “Haikú”, per flauta i saxòfon sopranos, “Dialogues”, per conjunt instrumental i “Peça per a trombó” a l’auditori del SGAE a Barcelona. La seva peça De facies Luna, per a piano i electrònica gravada ha format part del recopilatori e-moon confeccionat per Ramon Humet.

Ha treballat de professor de piano a Amics de la Música de Bellvitge, a L’Escola de Música de Gràcia i a l’escola Oriol Martorell, així com de repertorista al Conservatori de Música de Cerdanyola, de professor de música de cambra al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, de repertorista al conservatori d’Igualada, de professor d’improvisació per instruments harmònics a l’ESMUC i de repertorista al Conservatori de Manresa. Actualment treballa de repertorista de cant i professor de música de cambra al Conservatori de Sabadell. També realitza activitat docent de composició i altres matèries privadament.
OBRES INTERPRETADES

Camí de sol. Homenatge a Salvat Papasseit, per a tenor, cor i orquestraSEGUEIX-NOS A