#056

Frederic Muset
(Igualada, 1896- Barcelona, 1979)

Va ser sacerdot, compositor i organista. Inicià el estudis als vuit anys, quan entrà a la Capella de Santa Maria, que dirigia Salvador Puigsec a Igualada. Continuà els estudis amb Il·luminat Saperas, amb Vicenç Maria de Gibert a Barcelona y amb el seu germà Josep Muset a Vic. El 1916 ocupà la plaça d'organista del Seminari de Barcelona. El 1918 fou professor del Col·legi de Vocacions Religioses de València a on fundà la Schola Cantorum.

Entre 1923 i 1925 estudià a París amb Abel Decaux i va exercir com a organista i mestre de capella de Saint-Étienne du Mont. De tornada a Barcelona, esdevingué mestre de capella i organista de Santa Maria del Mar. Durant la Guerra Civil visqué a València (1936-1939) i posteriorment tornà a Barcelona. També fou professor d'orgue del Conservatori de música del Liceu entre 1957 i 1979.

Compongué més de vint misses, una trentena d'antífones (Salves i Ave Maria), cançons per a veu i piano, nombroses obres per a orgue, dues obres de teatre líric per a cor i orquestra, i moltes altres composicions, la majoria de caràcter religiós.VOLS CONÈIXER MILLOR L'ARTISTA?

Fons Frederic Muset de la Biblioteca de Catalunya


OBRES INTERPRETADES

Jugant, per a veu i pianoSEGUEIX-NOS A