#122

David Bozzo
(Sant Cugat del Vallès, 1980- )

David Bozzo va fer part dels seus estudis al Conservatori Municipal de Música de Barcelona (Barcelona) amb el violinista i violista Francesc Guarné i la violinista Iwona Burzyñska així com els compositors Xavier Boliart, Carles Guinovart i Albert Sardà entre d'altres. També va estudiar al Conservatori Superior de Música de Castelló (València) amb els compositors Ferrer Ferran, Claudia Montero, César Cano i Emilio Calandín entre d'altres, i amb el violinista Eduard Arnau. També va rebre lliçons de piano com a part dels seus estudis.

Com a compositor ha desenvolupat una carrera freelance amb estrenes al Regne Unit i Espanya. Les seves obres inclouen música per a instrument sol i música de cambra així com obres simfòniques (amb i sense solista) i música incidental per a teatre. Ha rebut encàrrecs de músics de prestigi i grups instrumentals com Patricia de No (amb un concert per a flauta), Orquestra Simfònica Sant Cugat, Orquestra de València, Banda Municipal de Música de Palma de Mallorca, The Angel Orchestra i el London City Quartet entre d'altres. T

Dins del seu catàleg d'obres destaca Adagio i Fuga (2012) estrenada al Regne Unit i Espanya i interpretada diverses vegades, un Concert per a violí (2013) estrenat el 2015 a St. James's Church Piccadilly pel violinista Francisco Jimeno amb l'orquestra Philharmonia Britannica dirigida per Peter Fender, Pendus per a violí i orquestra de vents (2015) encarregada per la Banda Municpal de Música de Palma de Mallorca i interpretada diverses vegades, Légende (2019) encarregada per l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, i música per a violí i piano per a l'obra de teatre La Vida a un Tren (2018) de l'escriptor Víctor Alexandre escrita per a la celebració del centenari de l'arribada del tren a la ciutat de Sant Cugat del Vallès (Barcelona).

Algunes de les seves obres han estat editades per Clivis Publicacions i Brotons & Mercadal Edicions Musicals. A més, hi ha disponibles dos àlbums amb els enregistraments de la seva música: Un amb totes les seves obres per a violí sol, gravat pel violinista Francisco Jimeno el 2014; i l'altre gravat el 2018 pel London City Quartet amb els seus dos quartets de corda, encarregats pel quartet de corda britànic Billroth String Quartet el 2011 i el London City Quartet el 2017 respectivament.

Com a violinista David Bozzo duu a terme concerts amb la pianista Clotilde Manuel sota el nom de Duo Cocteau. El duo neix de la col·laboració a l'obra de teatre La Vida en un Tren, amb música composta per David Bozzo.

David Bozzo combina la carrera compositiva i interpretativa amb l'ensenyament instrumental. Ha estat professor privat i en acadèmies des del 2003, i actualment és professor de violí i piano a l'European International School of Barcelona.VOLS CONÈIXER MILLOR L'ARTISTA?

Web de David Bozzo


OBRES INTERPRETADES

Preludi i fuga, per a flauta i piano (estrena)SEGUEIX-NOS A