#121

Antoni-Olaf Sabater
(Barcelona, 1959- )

Antoni-Olaf Sabater i Ribera nasqué a Barcelona el 12 de novembre de 1959. Va realitzar els estudis musicals al Conservatori Municipal de Barcelona, on tingué com a professores Carme Poch i Sofia Puche. L’any 1978 guanyà el primer premi del Concurs de Joventuts Musicals de Vilafranca del Penedès, iniciant una carrera com a concertista que, a més d’interessar-se pel repertori clàssic, va anar decantant-se també cap a la música contemporània i el jazz. La seva activitat com a intèrpret l’ha dut a actuar arreu com a pianista, tant en solitari com en conjunts instrumentals diversos.

Com a compositor, Antoni-Olaf Sabater és autor d’un extens catàleg d’obres de tota mena, tant per a piano solista, com per a conjunts de cambra, orquestrals o big band. Entre les seves obres per a instruments solistes o grups de cambra podem destacar Sanctuarios (1979), per a flauta, violoncel i piano; Pianoncello (1982), per a violoncel i piano; Toccatalana (1984), Seqüència puntillista on hi ha un Schubert amagat (1995), per a piano; Tres racions musicals (2004), per a piano a 4 mans; A mesura que creix (2007), per a cobla; o el Concert per a saxofon i orquestra de cambra (2012).

També és autor d’obres simfòniques o concertants com ara un Concert per a piano, guitarra i orquestra (1982) o el Doble concert per a percussió, piano i orquestra (1988). També és autor de la cantata infantil 43 minuts i 31 segons, amb textos de Joan Barril, que s’estrenà l’any 2002, o de la banda sonora de la pel·lícula Nudos (2003), de Lluís M. Güell, o de les sèries de Televisió de Catalunya Ventdelplà (2005) i Mar de fons (2006).

Antoni-Olaf Sabater també ha fet treballs com arranjador i ha acompanyat cantants ben diversos, entre els que cal destacar Joan Manuel Serrat, Moncho, Joan Isaac, Gerard Quintana, Tamara o Núria Fergó. A TVE va interpretar música en directe dins el programa La noche abierta de Pedro Ruiz.

Ha estat guardonat en diversos concursos d’interpretació i composició i les seves obres han estat presents sovint en festivals de música nacionals i internacionals.
OBRES INTERPRETADES

Sonatèlia, per a flauta i pianoSEGUEIX-NOS A