#119

Anna Cazurra
(Barcelona, 1965- )

Es va formar al Conservatori Superior de Música de Barcelona, on va estudiar piano i violí i, posteriorment, composició i instrumentació amb Josep Soler. Paral·lelament va cursar estudis a la Universitat Autònoma de Barcelona, on va obtenir la llicenciatura en Història de l'Art. En acabar, li va ser atorgada una beca de Formació de Personal Investigador pel Govern espanyol de quatre anys de duració per a la realització de la tesi doctoral. L'any 1992 va fer els cursos de doctorat en Musicologia i es va centrar en la investigació de la música barroca hispànica. El 1993 es va traslladar al Regne Unit on va participar en un projecte d'investigació de música a la University of Walles Colege of Cardiff. L'any 1995, se li va atorgar una beca de Reincorporació de Doctors a grups d'investigació i va tornar a Espanya, acceptant un contracte com a professora i investigadora a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Paral·lelament a la seva activitat creativa, el seu interès per la reconstrucció històrica de la música ibèrica i per la recuperació de repertori musical de compositors espanyols l´ha dut a formar part de diversos projectes d'investigació musicològica. Ha donat a conèixer els resultats de la seva tasca investigadora a diversos congressos i seminaris nacionals i internacionals. Ha publicat diversos llibres i articles en revistes de musicologia nacionals i internacionals.

La seva producció musical i activitat musicològica ha estat reconeguda públicament amb diversos premis (Frederic Mompou de Joventuts Musicals, 1995 y 1998, Premi Fundació Caixa de Sabadell, Distinció de la Generalitat de Catalunya per a la Promoció de la Recerca Universitària, entre altres). El seu catàleg inclou obres per a piano, música de cambra, vocal, simfònica i escènica, part de la qual ha estat enregistrada en CD i editada.
OBRES INTERPRETADES

Un sol (de Tres cançons sobre poemes d'Alfonsina Stormi), per a veu i piano
 SEGUEIX-NOS A