#032

Albert Guinovart
(Barcelona, 1962- )

Format musicalment al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona va marxar a Londres per estudiar amb la pianista i pedagoga Maria Curcio de qui va ser el seu assistent. La seva activitat musical es divideix en diferents vessants: composició, orquestració, docència, interpretació pianística i enregistraments.

Com a pianista ha tocat amb orquestres com la Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Sinfónica de Madrid, Sydney Festival Orchestra, Gürzenich Orchester-Kölner Philarmoniker, Orchestre Nationale de Montpellier o Helsinki Philharmonic Orchestra, entre d'altres. En els seus recitales com a solista combina les seves obres amb les del gran repertori romàntic i clàssic. Ha enregistrat diversos discos amb obres de Joaquín Turina, Enric Granados, Isaac Albéniz, Albert Guinovart i Joaquín Rodrigo.

El seu catàleg d’obres com a compositor inclou òperes, ballets,, abundant música simfònica i una prolífica producció cambrística. Es conegut també pels seus musicals, entre ells “Mar i Cel”, “Flor de nit”, “Gaudí, el musical de Barcelona”, “Paradís” i “La Vampira del Raval”. Ha creat la música per a diferents pel·lícules i ha compost la sintonia d’algunes sèries televisives així com a diferents muntatges teatrals dirigits per Sergi Belbel.

Des de 2002 és professor d’orquestració i composició en l’Escola Superior de Música de Catalunya. Rebé el Premi Ciutat de Barcelona de Música el 2014.VOLS CONÈIXER MILLOR L'ARTISTA?

Web d´Albert Guinovart

Partitures a Tritó Edicions

Partitures a Editorial Boileau


OBRES INTERPRETADES

Somni vegetal, per a violoncel i pianoSEGUEIX-NOS A