L´Associació Joan Manén signa un acord de col·laboració amb les Nits Culturals Sant Pere Sallavinera

NOTÍCIES

19-11-2023

L´Associació Joan Manén signa un acord de col·laboració amb les Nits Culturals Sant Pere SallavineraEl passat 20 de novembre de 2023 l'Associació Joan Manén va signar un conveni amb les Nits Culturals de Sant Pere Sallavinera en el que s'acorda la programació de concerts del Cicle “Els teus clàssics” a Sant Pere Sallavinera dins del festival d'estiu que organitzen anualment a la Plaça Major de la població.

L'Associació Joan Manén té com a objectiu principal desenvolupar una tasca de recuperació i difusió del patrimoni musical català arreu del territori a través de concerts que inclouen obres d'autors catalans interpretades per músics de qualitat, majoritàriament del país. El cicle de concerts “Els teus clàssics” que l'associació organitza anualment és un dels principals projectes de l'entitat per posar en valor tot aquest patrimoni. Per expandir aquesta tasca l'Associació Joan Manén el 2021 va decidir coorganitzar concerts amb diverses entitats musicals catalanes de rellevància que desenvolupen habitualment una temporada estable de concerts. Amb el conveni signat el passat 20 de novembre, les Nits Culturals Sant Pere Sallavinera s'implica en aquest projecte programant anualment en el seu festival un dels concerts en coproducció amb l'Associació Joan Manén el qual formarà alhora part del Cicle de concerts “Els teus clàssics”.

Catalunya disposa d'un ric patrimoni musical que molts cops és completament desconegut pel públic i pels intèrprets. Amb aquest projecte d'Els teu clàssics a Catalunya l'Associació Joan Manén i les Nits Culturals Sant Pere Sallavinera volen donar un nou impuls a la difusió de la música d'autors catalans enriquint les seves programacions i fent un pas endavant perquè el públic conegui i gaudeixi plenament de la música del seu país a través d'interpretacions de qualitat.

Nits Culturals Sant Pere Sallavinera és un festival de música clàssica d'alt nivell que se celebra cada primer cap de setmana de juliol a Sant Pere Sallavinera, un petit municipi de 170 habitants a la comarca de l'Anoia. El festival va néixer l'any 1993, en el marc incomparable de la seva plaça del segle XVII, quan els veïns i veïnes del poble es van mobilitzar per organitzar un festival únic a la zona. Uns anys més tard va néixer l'Associació Nits Culturals Sant Pere Sallavinera que des d’aquell moment s'ocupa de l'organització i la coordinació del festival.

Un dels objectius principals de Nits Culturals és acostar la música clàssica a l'entorn rural, facilitant així l'accessibilitat a la cultura d'alt nivell a les persones que viuen en les zones més allunyades de les capitals.


SEGUEIX-NOS A