Els teus clàssics a Sant Cugat: l´Associació Joan Manén i la Fundació Privada Música Simfònica i de Cambra acorden coproduir concerts.

NOTÍCIES

25-10-2022

Els teus clàssics a Sant Cugat: l´Associació Joan Manén i la Fundació Privada Música Simfònica i de Cambra acorden coproduir concerts.El passat dijous 20 d'octubre l'Associació Joan Manén va signar un conveni amb la Fundació Privada Música Simfònica i de Cambra en el que s'acorda la programació de concerts del Cicle “Els teus clàssics” a Sant Cugat del Vallès.

L'Associació Joan Manén té com a objectiu principal desenvolupar una tasca de recuperació i difusió del patrimoni musical català arreu del territori a través de concerts que inclouen obres d'autors catalans interpretades per músics de qualitat, majoritàriament del país. El cicle de concerts “Els teus clàssics” que l'associació organitza anualment a Barcelona és un dels principals projectes de l'entitat per posar en valor tot aquest patrimoni. Per expandir aquesta tasca l'Associació Joan Manén va decidir des del 2021 coorganitzar concerts amb diverses entitats musicals catalanes de rellevància que desenvolupaven habitualment una temporada estable de concerts. Amb el conveni signat el passat dijous, la Fundació Privada Música Simfònica i de Cambra de Sant Cugat s'implica en aquest projecte programant en el seu cicle alguns dels concerts en coproducció amb l'Associació Joan Manén els quals formaran alhora part del Cicle de concerts “Els teus clàssics”.

Catalunya disposa d'un ric patrimoni musical que molts cops és completament desconegut pel públic i pels intèrprets. Amb aquest projecte d'Els teu clàssics a Catalunya l'Associació Joan Manén i la Fundació Privada Música Simfònica i de Cambra volen donar un nou impuls a la difusió de la música d'autors catalans enriquint les seves programacions i fent un pas endavant perquè el públic conegui i gaudeixi plenament de la música del seu país a través d'interpretacions de qualitat.

La Fundació Privada Música Simfònica i de Cambra gestiona i representa l’Orquestra Simfònica Sant Cugat que ha dut a terme 740 concerts arreu del país. A més dels concerts simfònics la Fundació organitza concerts de música de cambra i nombroses activitats pedagògiques. L'Orquestra Simfònica Sant Cugat va ser creada el 1990 i ha estat dirigida per directors com Salvador Brotons, Joan Albert Amargós, Edmon Colomer, Donald Appert, Miguel Roa, Enrique Ricci, Miquel Ortega, David Jiménez, Peter Herbolzheimer, José Carlos Martínez, Juan Asin, Jordi Piccorelli, Daniel Gil, Grigor Palikarov, Antoni Ros-Marbà, Gerard Claret, Luca Bagagli, Santiago Serrate o Roit Feldenkreis. Josep Ferré ha estat el director titular fins la temporada 2020-2021. A partir de la temporada 2022-2023 el director titular de la formació és Salvador Brotons.


SEGUEIX-NOS A