#081

Jesús Rodríguez Picó
(Barcelona, 1953- )

Nascut a Barcelona el 1953, va realitzar els estudis musicals al Conservatori Superior de Música de Liceu, obtenint el títol Superior.

Instrumentista i compositor, va ampliar els estudis de clarinet a França. Posteriorment es va familiaritzar amb el repertori de música contemporània, col·laborant amb diversos grups de cambra. Entre els anys 1976 i 1990 va realitzar nombrosos concerts difonent la música per a clarinet, estrenant i gravant obres de compositors contemporanis.

En les primeres composicions, a partir de 1976, utilitza alguns procediments flexibles, així com noves grafies; també incorpora característiques que provenen del teatre musical.

A partir de l'any 1979 prescindeix de les noves grafies, d'aquest any és la primera de les nombroses obres per a orquestra, La ciutat i les estrelles. A partir d'aquest moment les obres per a orquestra se succeeixen, de vegades com a conseqüència d'encàrrecs com el Concert núm.1 per a clarinet i orquestra o la Simfonia Americana (encàrrec de l'Orquestra Nacional d'Espanya).

Les nombroses obres de cambra són el resultat de l'amistat i col·laboració amb diferents instrumentistes, tenint una certa preferència per les obres on intervenen el clarinet o el saxòfon. Paral·lelament a la seva activitat de compositor, ha exercit la pedagogia musical a diferents escoles de música i al Conservatori Professional de Música de Badalona. Ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació com Ràdio Barcelona i diferents revistes especialitzades, L'any 1987 va elaborar el projecte de l'emissora de música "Catalunya Música", de la qual va ser responsable fins a desembre de 1990. Finalitzat aquest període va tornar a l'activitat pedagògica, afegint al seu catàleg nombroses obres per a ser interpretades per estudiants de música.

La primera obra escènica va ser l'òpera de cambra El paradís de les muntanyes, text de Miquel Desclot a partir d'Alfred Jarry, estrenada al Teatre Lliure de Barcelona l'any 1998. Posteriorment ha compost altres obres escèniques com Hotel Occident, Urbs i Vera

És autor de el llibre Xavier Benguerel, obra i estil, publicat per Idea Books.VOLS CONÈIXER MILLOR L'ARTISTA?

Web de Jesús Rodríguez Picó

Partitures a Clivis


OBRES INTERPRETADES

Sonata Marina, per a saxòfon i pianoSEGUEIX-NOS A