led

L'ASSOCIACIÓ

PRESENTACIÓ


L’Associació Joan Manén és una entitat sense ànim de lucre dedicada a la recuperació i difusió del patrimoni musical català.

Actualment l'Associació és una institució de referència en el seu àmbit i desenvolupa un treball sistemàtic d'investigació, ordenació i projecció de la música d'autors catalans del passat i del present a nivell nacional i internacional.

L'entitat creu en la implicació de la societat catalana per desenvolupar un projecte cultural comú, basat en la recerca i difusió de la música del nostre país. La suma de voluntats, a través de la figura del soci, permet una presa de consciència col·lectiva del valor del patrimoni musical que tenim i que en molts casos ha estat ignorat o, fins i tot, se'ns ha ocultat.

La figura del compositor i violinista Joan Manén, un dels músics catalans més rellevants del segle XX i que no fou valorat ni reconegut després de la seva mort, és l'emblema i la força motriu per desenvolupar aquest projecte de difusió de compositors catalans de qualitat que mereixen ser coneguts, interpretats i consolidats en les programacions de concerts.


ELS NOSTRES PRINCIPIS

RECERCA I DIFUSIÓ
Recerca i difusió del patrimoni musical catalá
PASSIÓ I CONVICCIÓ
Passió i convicció en el projecte, ideat i dut a terme per músics professionals
CREACIÓ D'IDEES
Centre de creació d'idees que s'implementen gràcies a la col·laboració d'entitatas culturals amb objectius comuns
CREDIBILITAT
Credibilitat de l'Associació en l'àmbit musical amb la participació de músics de reconegut prestigi
CONSOLIDACIÓ
Consolidació de joves intèrprets catalans de major qualitat artística
INFORMACIÓ
Fer ús de les tecnologies de la informació i la comunicació per difondre el projecte, creant continguts d'interès que apropin i vinculin el públic a la nostra Associació i a la música d'autors catalans
CONFIANÇA
Establir una relació de confiança amb els socis que permeti la seva vinculació i implicació en el projecte
ESTRENA I DIFUSIÓ
Esdevenir una plataforma per a l'estrena i difusió de la musica contemporània catalana

OBJECTIUS


Treball de recerca sobre l'obra de compositors catalans
L'Associació duu a terme un treball de recerca en fons públics i privats per poder conèixer aquell repertori que per la seva qualitat mereix ser recuperat i difós en concert
Difondre la música de compositors catalans
La difusió es desenvolupa en dues línies d'acció: l'entitat organitza nombrosos concerts en que el públic pot descobrir i gaudir de música catalana de qualitat que sovint es recupera després de molts anys de silenci. L'Associació alhora proposa i dona a conèixer a molts intèrprets repertori d'autors catalans que finalment acaben interpretant en els concerts organitzats per l'Associació i que posteriorment incorporen en els seus programes de concert.
Incentivar i donar veu a la creació contemporània
La creació musical contemporani també té un lloc important en la programació de les activitats de l'Associació, incentivant la interpretació d'obres d'autors catalans de l'actualitat.
Donar suport als intèrprets catalans
Les activitats organitzades per l'Associació sempre compten amb la participació de nombrosos intèrprets catalans; des de joves músics que necessiten oportunitats per desenvolupar la seva carrera fins a intèrprets consolidats i de prestigi.
Edició de partitures
L'Associació incentiva l'edició de partitures que es troben manuscrites amb la intenció de posar-les a disposició dels intèrprets perquè les puguin interpretar.
Centre d'informació
L'Associació està al servei de tots aquells professionals, alumnes i estudiosos que desitgin rebre informació sobre el repertori musical de compositors catalans. L'Associació aten al llarg de l'any nombroses consultes d'arreu del món.
Investigar i conservar el llegat musical de Joan Manén
L'Associació duu a terme una tasca específica d'investigació del fons personal que va pertànyer a Joan Manén i que actualment es troba molt dispers. L'entitat conserva un important fons documental sobre el compositor i violinista que cada any amplia amb noves adquisicions.
SEGUEIX-NOS A