led

EXPOSICIÓ


Manén torna al Palau


D’octubre a desembre
Foyer del Palau de la Música Catalana


Exposició organitzada pel Centre de Documentació de l’Orfeó Català


Durant la primera meitat del segle XX, la premsa catalana es fa ressò del retorn de Manén, que arriba  al seu estimat país per actuar al Palau de la Música, després de ser enaltit per la premsa i idolatrat  pel públic europeu i americà. Aquest fet fou una constant en un artista que realitzà 4.000 concerts arreu del món. 

Després d’una etapa de nen prodigi amb gires per tota Amèrica i uns anys intensos de creixement artístic a Alemanya, Manén es situa amb tant sols vint-i-un anys en l’elit dels millors violinistes del moment. Amb un excepcional virtuosisme i un so dolç i pur, té la capacitat de transmetre un magnetisme especial a dalt dels escenaris, deixant en l’audiència l’empremta d’haver assistit a un esdeveniment artístic màgic, fora del comú. Paral·lelament a la carrera de violinista, dedica gran part de la seva vida a la composició, sentint-la com a veritable vocació. El seu extens catàleg d’obres, interpretades arreu d’Europa amb èxit, compren tots el gèneres musicals, des de la música instrumental fins a l’òpera.

El vincle del violinista i compositor amb el Palau de la Música fou intens i durador. Establí una relació d’amistat amb músics com Francesc Pujol, Amadeu Vives o Lluís Maria Millet. Al Palau hi va actuar  en més de 60 ocasions on també va estrenar un bon nombre de les seves obres,  algunes d’elles dedicades a l’Orfeó Català.

Organitza:

Centre de Documentació de l'Orfeó Català

 PROGRAM

Comissariat: Daniel BlanchTICKET SALES

Entrada lliure

Download the program
JOAN MANÉN YEAR & ELS TEUS CLÀSSICS 10è cicle de concerts
FOLLOW US